Wie zijn wij

Stichting Vlearmoesplein is een stichting met ongeveer 20 vrijwilligers in de leeftijd van 18 tot en met 28 jaar. De een is aan het werk, de ander bezig met studie. Hierdoor is er veel verschillende kennis binnen de groep. Dat is ook iets wat je merkt in de vergaderingen: enthousiasme, doorzettingsvermogen, goed kunnen samenwerken en weten van aanpakken. Dat moet ook wel, gezien dit allemaal vrijwillig gebeurt. Uren aan voorbereidingen en vergaderingen zit in de evenementen. Met uiteindelijk prachtige resultaten.

Hoe zijn wij ontstaan?

Het idee om de stichting op te richten is ontstaan nadat gemeente Berkelland in 2013 een nieuw plein aan had gelegd in Neede. Dit plein is voorzien van verschillende faciliteiten zoals stroom, water en goede verlichting. Door deze faciliteiten is het ideaal om grotere evenementen te organiseren. Echter, tot nu toe zijn er alleen kleinere evenementen georganiseerd door onze stichting: de opening van het plein, kofferbakverkoop, veiligheidsdagen, hap&tap in samenwerking met Avelijn, bandjesavond en een DJ-battle. In de toekomst willen we grotere evenementen gaan organiseren waardoor we een bredere doelgroep kunnen bereiken met een veelzijdig en laagdrempelig evenement. Hierbij is ons doel om de sociale samenhang tussen inwoners en Neede te verbeteren.

Wat is ons doel

Het doel van onze evenementen is om een bijdrage te leveren aan de verdere leefbaarheid in Neede en de sociale samenhang (verbondenheid) tussen inwoners en Neede te verbeteren. Daarnaast wil de stichting meer reuring in Neede, laagdrempelig zodat iedereen, van jong tot oud naar onze evenementen kunnen komen.